HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 

The L Word

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
čimni_kejk
Administrator
Administrator

PostSubject: The L Word   Sat 07 Aug 2010, 6:23 pm

The L Word (Reč na L) je dramska TV-serija, koja prati živote grupe lezbejskih i biseksualnih prijateljica, njihovih poznanica, porodica i ljubavnica u Los Angelesu.
Radnja serije se odigrava u West Hollywoodu, gej kvartu Los Angelesa, mada se serija snima u Vancouveru, zbog jeftinijih troškova.

Serija prati živote grupe lezbejskih i biseksualnih prijateljica. Centralni likovi su: Bette Porter, njena partnerka Tina Kennard i sestra Kit Porter, koja je jedini straight lik u seriji; Alice Pieszecki, Dana Fairbanks (koja umire u trećem serijalu), Shane McCutcheon, Jenny Schecter, Marina Ferrer (koja je bila jedna od centralnih junakinja u prvoj sezoni, u drugoj i trećoj se nije pojavljivala i vraća se u četvrtoj u nekoliko epizoda). U drugoj sezoni pojavljuju se Carmen de la Pica Morales i Helena Peabody. U trećoj se pojavljuje transeksualni lik Moira/Max Sweeney. U četvrtoj epizodi pridružuju se nove glumice oskarovka Marlee Matlin, Cybill Shepherd, Kristinna Loken i Janina Gavankar.

Pored glavnih junakinja, pojavljuje se i veliki broj sporednik likova, koje manje ili više učestvuju u glavnim pričama. U sporednim ulogama pojavljivale su se i neke poznate ličnosti kao što su: Rosanna Arquette, Sandra Bernhard, Ossie Davis, Alan Cumming, Snoop Dogg, Eric Roberts, Gloria Steinem i druge.

Iako se naziv epizoda ne prikazuje na ekranu, nazivi svih epizoda počinju na slovo „L“ (Vidi: Spisak epizoda The L Word). Svaka epizoda počinje insertom iz prošlosti, koji nije povezan sa radnjom serije. Ovi inserti prikazuju lezbejke i (ređe) gejeve u vreme kada je društvo bilo manje tolerantno prema njima i kada nije bilo jednostavno prihvatiti sopstvenu seksaulnu orijentaciju.

preuzeto sa Wikipedije

Jel gleda neko, šta mislite? ^ ^

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

“See that’s why I didn’t tell you, because you would’ve never been able to do it. Don’t get me wrong Stefan, I don’t mind being the bad guy. I’ll make all the life and death decisions, while you’re busy worrying about collateral damage. I’ll even let her hate me for it, but at the end of the day, I’ll be the one to keep her alive.”
Back to top Go down
Zla_Sam
Administrator
Administrator

PostSubject: Re: The L Word   Sat 07 Aug 2010, 7:52 pm

Sad se pripremite na moj ogromni, ludački post u kojem ja prosto uzdižem ovu seriju do neba!! :DDD

Ja sam OBOŽAVALA ovu seriju, dok je trajala! Još je obožavam i gledam na Fox Lifeu reprize po 1000 put. :DDDD
Jeste da je serija malo nerealna ali je meni ultra zabavna bila. xDDD

Omiljeni lik mi je uvjek bila i ostala Jenny. <3 Poslje nje Shane.
Nikada mi neće biti jasno zašto su svi mrzili Jenny. Bila je tako divan lik.
Tako realna i sa tim svojim stavom me prosto osvojila.
Čak i kad je postala, kako kažu, "sebična kučka" u zadnje dvije, tri sezone, ja sam je i dalje voljela.
I volim kako je Mia Kirshner glumila. Ta žena me oduševljava. I tako je lijepa bila.
Nikad se više nisam razočarala nego kad je umrla u 6 sezoni .. I još nam na kraju nisu rekli kako je umrla.
Ja sam pola sezone bila ubjeđena da će Shane da je rokne na kraju. xDDDD Al' ipak je Shane voljela.
Kad su je svi napustili Shane je bila tu. <3 Ne sviđa mi se što su njih dvije na kraju spojili.
Imale su tako divno prijateljstvo i onda su ih ukenjali s ljubavnom vezom. Nikad neću zaboraviti onu scenu kad Shane nađe Jenny kako se reže u kupatilu. Sad Uh. Jedna od najboljih scena IKAD! Mia mi je brilijentna u toj sceni. Stravično dobra gluma.

Što se tiče ostalih likova Bette nisam voljela nikad. :/
Tina mi je uvjek bila simpatična. Alice mi je opaljena bila i uvjek sam je voljela. <3 Navodno su trebali da naprave spin off sa njom, kao da je ona ubila Jenny pa da je u zatvoru .. Meni bi to bilo apsurdno.
Danu sam voljela, ali nekad mi je strašno išla na K. Bilo mi je mnogo žao kada je umrla.
Marina je bila ok. Nikki sam MRZILA iz dna duše. Carmen mi i nije bila nešto. Shane je dobro zajebala na kraju. xDD Helena je bila kraljica a što se tiče Moira/Max - voljela sam Mioru, podržavala sam ideju da promjeni spol, a onda je postala/ao debil prema Jenny, i tada mi je pala/ao u očima.

Najviše volim drugu i treću sezonu. Šesta mi je očajna samo zato jer Jenny umire. Uvjek sam se pitala da se ona možda nije ubila? o.O

Anyway, neke moje omiljene scene:

JEDNA OD NAJBOLJIH SCENA SVIH VREMENA!!:

Jenny plače na kraju ove scene Sad :

Ovo mi je totalno komično xD:

Ovo mi je odlična scena bila. Mia glumi nevjerovatno. Kate je još bolja u ovoj sceni. Ova likuša što glumi Nikki nema veze s glumom - a Nikki kao lik je odvratna. Tako mi nedostaje Jenny sa svojim "Piece of fucking shit!" xD

LOL, Shane na kraju. xDD

I moje druge Shenny (Shane & Jenny) omiljene scene:

[/b]

Ja sam Shenny šiper uvjek bila i uvjek ću biti! (al' samo prijateljstvo njihovo volim. ne vezu. Razz)

Eto tako .. ako snime film gledaću obavezno. Ali više bih voljela 7 sezonu. Very Happy
Stvarno mi nedostaju. Sad

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

"We can't giggle, it's a crime scene!"
Back to top Go down
http://willyoudothisforme.tumblr.com/
death.eater
Invited in
Invited in

PostSubject: Re: The L Word   Fri 13 Aug 2010, 10:34 pm

Gledala sam jedno vreme ovo ali mi je suviše...lezbijska. cccc
Back to top Go down
Elena Gilbert
Compelled
Compelled

PostSubject: Re: The L Word   Wed 15 Sep 2010, 8:32 pm

Gledala sam jednu ep, i pokajala se xD
Back to top Go down
http://www.twilightboys-serbia.com/forum.htm
♥ Caroline Forbes ♥
Original Vampire
Original Vampire

PostSubject: Re: The L Word   Fri 05 Nov 2010, 10:27 pm

gledala sam nekoliko epizoda,ali mi je onda dosadilo....
Back to top Go down
Bite_me_Damon
Someone's New in Your World
Someone's New in Your World

PostSubject: Re: The L Word   Fri 10 Dec 2010, 7:14 pm

Odlicna serija shane mi je...uff ♥
Back to top Go down
Just Freedom
At Mystic Grills
At Mystic Grills

PostSubject: Re: The L Word   Thu 30 Jun 2011, 7:13 pm

BOLESNA serija! Exclamation Arrow Idea